Börja tröttna.

Vad göra när man älskar sitt yrken men börjar tröttna på industrin i sig. 
På jargongen som på många ställen finns. Inställningen hos killar gent emot oss kvinnor. 
Allt jobb vi måste göra för att nå ut och få respekt. Och all skit som kommer med feminismens arbete. 

Sen bilden av oss "arbetare" som i princip lägst i arbetskedjan.
Spelar ingen roll ifall vi måste lägga olika licence vartannat år. Att vi måste prestera och få godkänt. Vilket inte vem som helst klarar. Så ses vi som lägre än alla. Att utbilda sig till konstruktör är inte svårare än att bli en duktig svetsare. Men ändå ses de som kontorspersonal och alltid viktigare än oss.

Hade velat se dessa på kontoret gå ner och lägga godkända svetsar som klarar både röntgen och bryttester. 

Hur länge orkar man kämpa. Känns som hälften av kvinnorna innom yrket arbetar emot en.. Och följer med strömmen av gubbar för att passa in och få uppmärksamhet. Och många av männen arbetar emot en. 

Känns som jag kämpar I ensamheten. Då ingen just nu ställer upp och hjälper i arbetet. 

Börjar verkligen tröttna på industrin i sig och denna jävla macho kultur. 
Längtar tillbaka till florist yrket. 
En kombination och eget företag hade varit drömmen men där måste man nog vinna på lotto först. 
De roligaste med allt nu är att kunna lägga snygga bilder på instagram och dela yrket i bilder och videor. Men bloggen och det feministiska arbetet vid sidan känns verkligen meningslöst. Då jag aldrig kommer få den respons som behövs utan att "hora" ut sig på näte. 

///Maria 

Kommentarer:

1 Håkan:

Tjenare Maria
Det lät ju deppigt och trist.
Det är ju en ständig kamp med jämställdheten,feminismen.
Du gör ju en fin blogg och engagemang.
Kavla upp ärmarna och kämpa på
Hälsar Håkan

2 X:

Du är stark.

Du kämpar ensam. Det är därför du är bäst. Det gör dig till en förebild. Du väljer att respekteras för den du är och vad du gör. Inte för hur stora silikontuttar du köpt med sockerpappas plånbok. Visst, alla vill ha respekt och en del är beredda att döda för att få det, men få vet vad det är för något. Vad spelar det för roll om tusen snuskgubbar lajkar en en instagrambrud som svetsar naken. De ser inte svetsloppan i alla fall. Tjejen som lajkar för hon funnit en tuff förebild och vem vet, kanske ett framtida yrke, är inte hennes gillande värd mer än tusen snuskgubbar tillsammans? Det tror i alla fall jag. Knallkorkarna på kontoret lever i en bubbla, som handlar om att slicka upp och sparka ner. CAD-horor och mellanchefer kommer aldrig erkänna att svetsarna på golvet är det bästa företaget har. Du behöver inte deras erkännande. Fokusera inte på deras skitsnack. Du verkar vara en konstnär och på sikt kommer du säkert finna ett sätt att förverkliga din dröm. Låt dig bara inte dras med eller ner i ett politiskt träsk. Feminism är en kvicksand av fina ord. Mycket snack och liten verkstad. Handling och konsekvens är det som räknas. Sverige är mer uttalat feministiskt än någonsin och det är farligare för kvinnor än någonsin. Att röra sig utomhus till exempel. Det är en ekvation som inte går ihop. Ingen lånar ut sina bilnycklar till män som kallar sig feminister. Tänk på saken och kör ditt race. Vad det än är.

3 Dog Backpack:

Intriguing post. I've been pondering about this issue, so a debt of gratitude is in order for posting.
Cool post. Thanks!
King regards,
Thomassen Hessellund

Kommentera här: