Snedvriden värld.

 
Lade denna bild med denna text på instagram häromdagen. 
 
Just wanted to post this amazing art made by @gigis_lab. I might loose followers now. I have done before. But this art portrays something important. That I stand for. This shows how it is throughout the hole instagram community and even the welding world. Witch I find so sad. That in the welding community were the work should stand for itself. That if you are good and work hard it will get payed. But still the ppl that choose to play on the sex side and show their body off now and then in the pictures still gets most followers and likes. So sad women feel that's what's needed to get the interest in their pictures and their work. We should be able to get the same amount of likes and feedback without skin showing. Just by our work we do. I hope we someday get there. So until then. I will keep up the way I do. To feel true to myself. 💪🏻👩🏼‍🏭
 
Är så tråkigt värden ser ut så. De som viker ut sig. Visar sig sexiga de får alla följare. De kan inte känna sig trygga och tro på att deras yrke står för sig själv och räcker. Det är såklart tråkigt för oss som inte vill bli styrda av bilden hur kvinnor ska visas upp. Vi kommer alltid efter. 
Vi som arbetar för att få andra ska ha det bättre eller för att nå ut för andras skull vi kommer aldrig lika långt som de som gör det för sin egen skull.. Men man ska kunna sova bra på natten oxå. 
 
Hoppas världen snart ändras och vi kvinnor inte behöver ha utmanande kläder och poser för att få samma intresse från män. För nån anledning finns det till att de manliga svetsare har massa följare men de kvinnliga endast får det om de visar lite urringning. O då är de lika duktiga i yrket som männen. För vi måste tyvärr vika ut oss på nåt sätt för att männen ska få intressent alls även för vår yrkeskunnande. 
 
///Maria 
 
 

Kommentarer:

1 X:

Bra bild!

Haha alla vet att putmunnar och rumpshots är själva signumet för Instagram. =D

Är ingen konstkritiker men tänker att det chokladfärgade piktogrammet på tavelduken symboliserar sociala medier i största allmänhet.

Beror på vad man menar med "samma intresse".

IS (terrorsekten) fick likes av sinnessjuka människor på sociala medier för sina brott mot mänskligheten. Det är ändå inte riktigt jämförbart med samma antal likes för en video med nyfödda kattungar. Bara för att ta ett exempel.

Det är hyfsat stor skillnad på ett "intresse" som i grunden är av sexuell natur. Kontra intresset för ett yrke i form av ett hantverk eller en konstform, som det du sysslar med faller inom ramen för. Det är att blanda äpplen och päron.

Flåsande snuskgubbar med vänsterhanden på datormusen är kanske inte är din primära målgrupp när allt kommer omkring. Menar, de har säkert så mycket imma på skärman i alla fall och ser ändå inte vad du svetsar för något.

Likes går att köpa har jag hört men kostar säkert en slant.

De som stirrar sig blind på antalet likes har ambitionen att sälja sitt varumärke. Bloggandet är en betydande del av en ekonomisk inkomst, med reklamintäkter och sponsorer. Tror inte att du faller i den kategorin som gör det för pengarna och uppmärksamheten. Tror du drivs av ett genuint intresse och en djupare mening än så.

Tvivlar inte en sekund på att kvinnor är yrkesskickliga och i många fall mer så än män. För det är de!

Men det är något som saknas i beskrivningen om manliga svetsare. För det första är män aldrig jämnduktiga sinsemellan. Det finns bra och mindre skickliga manliga svetsare.

Vi måste komma ihåg det som ofta glöms bort, att den manliga arenan alltid präglas av konkurrens. För varje svetsande man du ser på Instagram med en massa följare (och som inte horat och tagit av sig skjortan) så har andra stackars svetsare blivit petade. Att vissa män får mer uppmärksamhet än andra män kan såklart bero på ren skicklighet och kompetens, men det kan också bero på nepotism eller precis vad som helst.

Världen är inte rättvis och könsaspekten är bara en synvinkel.

Det är helt okej att bara foka på synvinkeln som intresserar dig, men det gör feministen enögd och generaliseringar om män är skrattretande felaktiga. Det är sällan mellan kön den väsentliga skiljelinjen går mellan rik och fattig, makt och maktlös, samt mer eller mindre uppmärksam.

Tror man det är det nog dags att raka skallen, odla hår under armarna och tatuera in en sån där napp.

Kommentera här: