Jaha då har det hänt.

Då var den första negativa kommentaren lagd på bloggen.
Jag kommer nu börja godkänna allas inlägg och kommer inte godkänna de otrevliga. Men kommer uppmärksamma vissa här. För är ju detta jag vill motarbeta. Kränkningar mot kvinnor.
 
Så tänker börja med att förklara lite om hur det funkar för mig med bilder och videor.
Jag brukar ställa upp telefonen på något bra ställe för dagen. Sen låter jag den filma. Fokuserar inte mer på den under dagen. Sen väl hemma börjar jag klippa ner filmerna. Blir ju mycket skit emellan och dötid. Klipper bort när kollegor är i bild osv. 
Sen plockar jag screenshots från videorna som oftast blir bilderna. 
 
Mycket tid efter jobbet läggs på det men är så det är. Då jag inte kan lägga fokus på de på jobbet. Då jobbar jag. 
 
Väl förklarat de så kommer här en screenshot. På kommentar från inlägget igår där jag har en video där jag kör plasma. 
 
Behöver inte förklara mig för personen. För tror jag nästan vet vem det är som skrivit detta. Och då är det som ett skämt vilket är oroligt barnsligt. Men vill förklara för alla er som inte jobbar innom verkstad hur det funkar. 
 
Utsuget är den arm över bänken som suger ut svetsrök.
Den är kopplad till svetsen så när man börjar svetsa startar den automatiskt. 
Dock när jag kör plasma får jag starta den på en knapp. 
Vilket jag alltid gör för plasman ryker så. Varav den sitter så nära röret  den kan på videon. 
När man startar utsuget går den sen ca 10min.
Videon jag la ut är klippt i slutet av hela videon på plasma körandet och utsuget  hade slutat suga precis innan jag körde detta rör.
Men har friskluftsmasken på mig som blåser så hör då inte att utsuget slutat. 
Efter detta rör insåg jag den slutat pga röken och startar den igen. Sådana saker syns inte på videor för jag klipper ner mina filmer för att inte de ska bli långa. Samt att man vill ju ha så roligt material i bild. Ex inte när jag springer runt och letar verktyg osv. 
 
Det mest fascinerande med sådana inlägg är att de alltid är anonyma för inte vågar personen stå för vad de skrivit. 
Mycket fascinerande. 
 
///Maria 
 
 

</div

Kommentarer:

1 Johanna:

Ja det är lite komiskt att de som har så mycket och säga aldrig vågar skriva namn , eller en mailadress så man kan svara..... Men de glömmer ofta att de är kopplade till en ip adress... och där med alltid spårad...

Hoppas du slipper fler otrevliga kommentarer..

2 anna:

Eller så var det på skämt, du är ju väldigt omtyckt på jobbet!

Svar: Gullig du är. Var det ett skämt så var det dock bra otrevligt. Mycket möjligt det är någon utifrån annars.
Maria

3 Peter Holmgren:

Tjena,,,ser bra ut de du har svetsat,jag har själv varit svetsare i snart 30 år,,men fick ge upp det för vi fick stå o slipa för mycket så mina händer blev paj.Nu kontrollerar jag svets istället och riktar med gas.Hoppas ni har bra slipmaskiner som inte vibrerar för mycket,,,men ,,ju bättre man svetsar desto mindre efterarbete måste göras,men de e jätteviktigt att man inte står med dom där mskinerna för mycket,,,dom förstör sakta men säkert fingrarna,när man är ny så går det över till nästa dag,sen går smärtorna över under helgen,efter en tid gör dom inte det,va uppmärksam på tecknen som kommer,man börjar tappa grejer som man tror man håller,du börjar frysa om fingrarna,du börjar tappa känseln,,de sticker i fingrarna,gör ontöver knogarna o lederna.Men jag kollade på filmen me svetsning av skruven,du svetsar,stannar-flyttar skruven-svetsar,går det inte att sätta den på ngn slags rullbock med motor,som du styr me en fotpedal eller ngn sånt,så e de bara o svetsa på medans den snurrar.Jag har nämnligen svetsat ngt liknande runt för många år sen och då hade vi en sådan konstruktion.Hälsn Peter

Svar: Tjenare. Kul du gillar mitt jobb. De skruvar som ska helsvetsas sätter vi i lägesställare och kör hela i ett svep. Vissa ska svetsas bitvis från olika håll i en specifik ordning. Är nog den du sett. 👍 Vi använder en hel del maskiner tyvärr. Men de blir ju bättre med åren. Har vibrations handskar men tycker de är klumpiga och gör att man inte kan få lika bra grepp om maskinerna. Mvh Maria
Maria

Kommentera här: