Kvinnoförnedrande skämt.

\n

Jag har suttit och tänkt och tänkt på va som gör att VISSA män så hårt håller fast vid sina kvinnoförnedrande skämt.

\n

Vad är det som göra att om någon kommer och ifrågasätter deras val av skämt och vill få en förändring går de i taket.

\n

Då är man oftast en Extrem feminist. Mitt svar när jag får frågan om jag är en sådan där manshatande feminist (vilket man får förvånansvärt ofta även om man bara ifrågasätter skämten) är att alla borde vara feminister. Män som kvinnor. Men tyvärr har feminism fått ett dåligt rykte pga av vissa.

\n

För enligt mig innefattar att vara feminist att man vill se att män och kvinnor samt ickebinära har samma rättigheter, möjlighter samt lika värde.

\n

Då kommer nästa boll att parera. Den kommer nästan lika fort som den förra.

\n

-Men män och kvinnor är inte likadana. De ickebinära finns inte ens med i diskussionen för dessa män.

\n

-Vi har olika förutsättningar. Populäraste exemplet är ju att män och kvinnor har olika fysisisk styrka.

\n

Absolut män och kvinnor är inte likadana och har olika förutsättningar från start. Men de har alla individer. Män som kvinnor, män och män, kvinnor och kvinnor. Men det verkar ju som att mäns förutsättnignar alltid ska vara bättre och viktigare.

\n

Men vad är det då som gör att de måste skämtas på kvinnors bekostnad än i dag 2019.

\n

Visst det är bara skämt som de säger och att vi kvinnor måste kunnna ta ett skämt. Men alltså vi har blivit matade med dessa skämt hela våra liv. Det är inte för oss bara ett skämt längre.

\n

När kvinnor under hela historien varit nedtyckta och underlägsna män så är inte dessa skämt några skämt längre.

\n

Så varför blir det suckar och en negativ atmosfär bara för att vi kvinnor nu säger ifrån om dessa skämt.
Varför får man höra .

\n

-Vi har alltid skämtat så.

\n

-Den jargongen får du vänja dig vid. Varför är det så svårt för män att släppa dem. Om de nu enligt dem bara är skämt. Känns som det ligger sanning i de som de skämtar om men de är för fega att erkänna sin mansgrissida kanske.

\n

Får de dem att finna såpass mycket styrka och makt i det? Eller är de bara barnslighet att ingen ska säga till mig vad jag får skämta om. Eller sitter det så inpränat i deras huvud att vi har alltid gjort så. Eller tycker dessa män att de verkligen sitter över kvinnan.

\n

Vi som faktiskt säger ifrån vi som tröttnat på mäns beteende vi blir problemet. Vi som säger till chefer och vill få en förändrig på beteendet . Vi ses i chefernas ögon en som bringar en positivare och trevligare. Men på golvet hos dessa män blir vi utfrysta.

\n

Sen så ser jag tyvärr ofta kvinnor som står bakom dessa män och säger de inte bryr sig om skämten. Men tror majoriteten av dessa gör det i rädsla att inte passa in och ses som ett problem. De låter män trycka ner dem för att det är bättre än att inte få uppmärksamheten av män. Vi är mer än ett skämt och ett sexobjekt. Men dessa kvinnor arbetar ju emot sin egen möjlighet till ett bättre och mer jämnställt liv. 

\n

Hoppas fler kvinnor och män vågar stå upp. 

\n

Den yngre generationen är helt annorlunda. Där är det mycket bättre. De accepterar inte detta på samma sätt. Men många gånger ser man dem dras in i det tillslut i samma rädsla som kvinnorna har. Att bli utanför.

\n

Vi är inga manshatare för vi vill ha samma värde som män. 

\n

 

\n


Kommentarer:

1 fiskerulle.blogg.se:

Tjenare Maria
Först nu vet jag hur bloggen är uppbyggd.
Vilket jobb du gjort och vilka berättelser.
Man kan ju kommentera där direkt fatta inte det innan.

Och du har aldelles rätt i det du skriver;skämten och jargong ett sätt och testar er vad ni tål och inte tål.

Om ni ”passar” in i miljön eller inte.
Hierakin m.m liksom för hbtq -personer.

Sen är det inte bara yngre killar själv är jag 58.

2 fiskerulle.blogg.se:

Förlåt mig Maria
Jag tryckte fel.

Men det ska inte behöva vara så här,brinner för rättvisa solidaritet och rättvisa i samhället och mellan män och kvinnor

Hälsar Håkan Zackrisson
Idesta Foodtech i Malmö
PS! Ber om ursäkt för strulet,se om du förstårDS!

Svar: Vad roligt du förstått hur tanken är. Det är så viktigt vi alla får samma respekt och värde. Vem vi än är. Viktigt att inte gömma hur vissa saker än är. För många säger vi är ett jämnställt land. Visst mycket mer än många länder är. Men vi är långt ifrån klara. Hade vi varit där hade jag inte haft någonting att skriva om. /Maria
Maria

Kommentera här: