Varför spela efter männens regler?

 
 
Nu när kvinnor mer och mer tar makt över sin plats i vårt samhälle märker jag att en konstig sak sker. Vi borde ju rent tekriskt ha ett samhälle där kvinnor och män och ickebinära har samma värde från första början.
Är ju bara någon konstig ide som föddes för många hundra år sen att männen bestämmer och har mer rätt än kvinnor. 
Så nu när vi kvinnor mer och mer tar vår plats och tar oss framåt så sker detta konstiga. Vi försöker spela efter männens regler. Alltså för att få respekt av männen och ta platser som chefer och liknande så blir det lätt att kvinnorna spelar samma spel och styr som männen gjort.
 
Vi ska ju inte gå in och vara som män för att få respekt för då är det ju tyvärr inte vi kvinnor som vinner respekten utan det blir ju pga att de acceteras för de kan vara som män.
 
Detta fenomen sker även innom sociala medier. Vi kvinnor har ju under alla år setts mest och främst som sexobjekt mer än en likvärdig.
Så kvinnor har vikt ut sig för männnens tidningar, reklamer samt i filmer osv. För kvinnan ses mer som en kropp och döms efter utseendet och då gärna en viss väldigt smal bild.
 
Nu vill alla ta tillbaka sina kroppar visa att alla är vackra små som stora. Vilket jag tycker är underbart. Vi har alla samma värde och är alla vackra.
Problemet är dock att i denna våg ska alla nu visa upp sig nakna och visa kroppar för sin egen skull för att någonstans tror man att det är så man tar tillbaka detta .
Men det blir ju så fel. För nu vill alla visa upp sig mer och mer nakna och de blir mer och mer utseendefixerade och vi har då låtit männen vinna. Inte bara att vi är sexobjekt mer än någonsin vi har nu själva tagit över den biten och gör det nu mot oss själva. Så konstigt i mina ögon.
 
Jag ser detta även innom industrin på instagram. Vi som delar konton med svetsning likt männens konton. Bilder och videor på jobb och svets vi kommer inte långt. Alltså inte många följare.
Jag förstår att man vill ha många förljare men vill man verkligen puta med rumpa och bröst på bilderna när man svetsar. För alla innom detta yrke vet man inte sitter så. Man har inte urringade linnen och tighta syntetbyxor för det är livsfarligt. Samt man svetsar inte i högklackat. 
Detta är så fånigt speciellt från proffisionella yrkeskvinnor.
Men detta är va männen vill ha så då ger man dem det. 
Vi jobbar så hårt med att få samma respekt innom yrket som män och så kommer dessa och spelar på sexet för uppmärksamheten och allt jobb stannar upp.
 
Tycker det är tråkigt det gått så långt att vi nu inte bara ses som sexobjekt från män. Utan nu spelar vi själva på det och sätter oss själva i bilden. Pga ett stort behov av att få uppmärksamhet.
Borde inte samma uppmärksamhet fast för yrkeskunnigheten ge samma om inte mer glädje. För ditt utseende har du ju fått ha turen att få vid födsel alt operation det är inte någon direkt prestation. 
Men att få uppmärksamhet för ditt arbete och din kunskap inom yrket är något du arbetat för. Det borde alltid väga högst.
 
Hoppas verkligen männen hjälper till här och får en förändring men det är svårt när kvinnorna tydligen tror de styr sin egen sexuallisering. Fast det enda som hänt är att männen nu kan lägga sig tillbaka och njuta för vi sexualiserar oss så bra själva nu. Så de kan bara njuta.
Tröttsamt.
 
///Maria
Kommentarer:

1 Håkan:

Tjenare Maria
Jag märker du fick energin tillbaka.
Ja jag håller med dig i det du skriver.
Problemet är ju makten som patriakatet/manssamhället har.
Att släppa på den!!
Män som står för detta,blir oftast förminskade, förlöjligade.
Det finns en bok i detta ämnet som skrevs av Maria-Pia Borthius " Patriakatets våldsamma sammanbrott och varför våldtäkt finns".
Om du känner till henne,feminist och journalist.
Kom för för 30 år sen,det debatterades då ochså
Hälsar Håkan

Svar: Vet vem hon är. Men inte läst den. Ska kolla upp detta. 👍
Maria

Kommentera här: