Irritation.

Blir mer och mer irriterad ju mer jag tänker på en sak. Hur många män behandlar kvinnor innom verkstadsyrken.
Hade det bara varit en syn att kvinnor inte kan yrket för det är kvinnor hade jag varit lite lugnare men det är en ju sån liten del. 
Förstår att inte alla män är sådana här det säger jag inte. Men det finns tyvärr många. Och många är äldre runt 40-65 års ålder. 
Jag vet alltså män som sexuellt trakasserar kvinnor dagligen på jobbet. 
De "skojar" ex om hur de ska knulla och våldta tjejerna. Visar bilder på sina kön på telefonen utan att berätta vad de visar. 
När de blir ifrågasatta av tjejerna får de till svar att allt från ta det som en komplimang eller att de är så känsliga för det var ju bara ett skämt. 

Nr1. Det är aldrig en komplimang att bli sexuellt trakasserad. Vi ser de inte som att vi är snygga och sexiga att det är därför du vill trakassera oss. 
Nr2. Vi vill inte se era könsorgan bara för vi är tjejer. 
Nr3. Vi arbetar ihop och på en arbetsplats så visar man respekt. 

Att dessa stackars tjejer sen blir sedda som ett problem för DE inte passar in och är till  besvär för man inte kan skämta med dem är inte okej. Vem har lärt dessa män att det är ett okej skämt. Visst förr var det så här då inga kvinnor jobbade i yrket. Men nu är vi på 2018 de har ju varit med i utvecklingen. Att det inte försvinner är sjukt. 

Sen när dessa tjejer går till chefen får de höra att. Det har alltid skämtats här och ska du vara i yrket så får du ha skinn på näsan och klara av det. 

Vi ska inte behöva ha skinn på näsan. Vi ska inte på vår arbetsplats behöva bli trakasserade. 
Förstår inte att detta accepteras. Tyvärr så verkar ju inte de män på arbetsplatserna som inte är sådana stå upp för tjejerna. 
Alla män som inte har detta sätt att vara på. De som blir dragna över samma kam.. Varför står inte dessa upp och arbetar för att få bort detta ihop med oss kvinnor. 

Finns så mycket att prata om innom detta ämne. 
Jag har själv haft turen att hamna på arbetsplatser där det inte funnits denna jargong. Men jag har känt att jag som Tjej har behövt bevisa min mycket duktigare än killarna för att de ska se ens potential. 
För det finns en tanke att inte kan väl hon klara detta jobb. 

Vi måste våga gå till chefen och om inte de gör något så anmäl till polisen.. 
Att bara sluta hjälper bara en själv. Då blir det ingen förändring. Vi måste sätta ner foten så det blir förändring och att det inte accepteras. ✊


Kommentarer:

1 Anonym:

Så jävla bra skrivit . 👊🏻

Svar: Tackar
Maria

2 Anonym:

Horribelt att vissa får utså sån skit på sitt arbete! Ibland undrar man om vissa människor är på riktigt :(

Svar: Ja det är fruktansvärt. Sen att ingen står upp för dem utan trycker ner dem mer.
Maria

3 Anonym:

Blir så arg över situationen. Skitbra skrivet, så viktigt att detta kommer fram!

Svar: Ja visst blir man. Är inte okej någonstans. Detta måste pratas om.
Maria

Kommentera här: